Etiketter

lørdag den 26. juni 2010

Æblekage og Afternoon Tea

Jeg elsker at bage! Og denne kage var et hit! En let krydret æblekage med valnøddekerner og rosiner -sprød uden på og svampet inden i;
6 skrællede æbler dampes møre i hyldeblomstsaft (til grov mos)
200 g sukker og 125 g smør piskes
300 g mel, 1/2 tsk salt, 1 tsk natron, 2 tsk kanel og 1 tsk stødt nellike blandes
melblandingen og æblemosen vendes med 1/2 dl mælk skiftevis i sukkermassen
200 g lyse rosiner og 100 g grofthakkede valnøddekerner vendes i dejen
dejen hældes i en smurt eller beklædt form ca på størrelse med en halv bradepande
kagen bages ved 175 grader i ca 50 min
efter afkøling sigtes flormeles over kagen, og den er klar til servering!

skålen med smør og sukker bruges kort som låg for æblegryden. -Så bliver massen blød og lettere at piske uden sukker i hele køkkenet!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar